Firmaların yıl boyu veya belirli periyodlarda sürdürdüğü, tanıtım stratjleri kapsamındaki PR etkinliklerinin hepsini bir arada sunduğu ve müşterilerinin hemen hepsiyle buluştuğu dönemi hepimiz biliyoruz : sektörel fuarlar. Her yıl aynı tarihlerde yapılan ya da dönemsel olarak gerçekleştirilen sektörel fuarlar, firmamızı ve ürünlerimizi görcüye çıkardığımız bir fırsat olduğu kadar da adeta bir sınav halini aldı. Çünkü hemen her sektörde sürekli büyüyen, gelişen ve inovasyonun damga vurduğu bir ortam hakim ve bunun gerisinde kalan firmalar piyasada silikleşmeye mahkum bir hal alıyor. İşte bu fuar dönemlerinden minimum hata ve maksimum verimle ayrılmanın ip uçlarından bahsedeceğiz.
Fuar denilince akla ilk gelen konu malum standlar ve stand tasarımları. Firmayı bilen müşterilere ne kadar yenilikçi olduğunuzu hatırlatmak kadar sektöre ilgi duyan yeni müşterilerin de dikkatini çekmek için elinizdeki ilk enstruman stand tasarımı. Tasarımdan kastımız sadece cezbedici ve göz boyayan cinsten olması değil. Size tanınan m2 içerisinde, konuklarınızı ayaküstü de olsa ağırlayabileceğiniz yeterli alanı bırakacak kadar numune sergileme bölmeleri ve tanıtım broşürler ile kartelaları sergileyeceğiniz raflar / bölmeler.
Evet, ikinci aşama en can alıcı noktayı kapsıyor. Broşür ve kartelalar. Firmanızın kurumsal logosu ve konsepti dahilinde dönemsel olarak yenilendiğini belli eden ve en son ürünleriniz ile firmanızın yenilikçi atılımlarınının en efektif şekilde altını çizen bu –bir nevi- tanıtım bültenlerinin işinin ehli tasarımcılar tarafından hazırlanması çok önemli. Bu noktada çok yönlü çözümler üreten, dijital ve kreatif tasarım ajanslarıyla çalışan firmaların işi çok daha kolay. Bu firmalarla devamlı olarak çalışmanın getirdiği avantajlar; firmanızı tanıması ve ürün gamınıza hakim olması kadar, PR çalışmaları ve marka bilinirliği alanında sizi daima yönlendirecek ve sizin için sektörünüzdeki yenilikleri takip ederek, en doğru yaklaşımları sunması olacaktır.
Fuar standınızda belirli aralıklarla tekrar edecek ve doğru sekansları özellikle vurgulayacak bir tanıtım filminin, fuar alanı içerisinde görülecek şekilde yerleştirilecek led ekrandan yayınlanması, pek çok kişinin dikkatini çekip onları standa yönlendirecektir. Bunun yanında marka bilinirliğine yapacağı katkıda su götürmez. Bunun için önceden hazırlanmış bir firma tanıtım videosunun fuar dönemi için yeniden düzenlenmesi çoğunlukla yeterli olacaktır. Rekabetin çok daha yoğun olduğu bazı dönemlerde ise fuara özel bir tanıtım filminin çekilmesi de bir opsiyon olarak düşünülebilir. Bu aşamada yine önceden hazırlanmış şablonlarla mevut olan animasyon ve logo tasarımlarının katkısı da oldukça fazla olacaktır.
Standınızı ziyaret eden ve ürünlerinizi inceleyip sizden bilgi alan potansiyel müşterilerinizle olan diyaloğunuzu sürdürecek son aşama ise küçük fakat en etkili olanlardan bir diğeri ise kartvizit. Bu küçük detayı önemsememek ve basite kaçmak yapılan en ciddi hatalardan biri. Son yıllarda kartvizitler sıradan beyaz kartlarından arasından kendisini gösterecek şekilde tasarlanıyor, hatta firmaların ürünleri ve sektörleriyle bağlantı kuracak hale getiriliyor. Logoyu ön plana çıkartarak marka bilinirliğini artırandan tutun, verdiğiniz hizmet ya da sattığınız ürünün sağlayacağı avantajı hatırlatan dikkat çekici tasarıma sahip kartvizitler ile insanların dikkatini ilk etaptta çekebilir ve akıllarında kalıcı bir şekilde yer edinebilirsiniz. Çünkü hepimiz biliyoruz ki hepimizi ilk etapta etkileyecek olan görselliktir.
Fuar dönemlerinde firmaların en sık kullandığı tanıtım öğelerinden ve dikkat edilmesi gereken ana unsurlardan bahsetmeye çalıştık. Dileğimiz her sektörde yılın en heyecanlı zamanlarının geçtiği bu tanıtım günlerini, firmaların en az stres ve sıkıntı ile atlatarak rekabetin ve çeşitliliğin keyfini çıkarması.